Fablab Texel

Remaking the way we make things.

Internationale Uitwisseling Op Texel.

Afgelopen week waren twee Noorse “fabbers”, Turlif Vilbrandt (voormalige Director of Technology van het MIT Fablab Norway in Lyngen") en Cherie Stamm op Texel. Ik heb ze leren kennen tijdens mijn bezoeken aan het fablab in Noorwegen en op mijn uitnodiging genoten ze van een vakantie op ons eiland.

We hebben de gelegenheid te baat genomen om ideeën uit te wisselen en natuurlijk om het potentieel van Texel voor een nieuwe fablab te laten zien. Zowel Turlif en Cherie zijn van mening dat Texel (locatie, gemeenschap, duurzaamheid, Texel Energie, toerisme) hele interessante kansen biedt voor een uniek fablab.

Daarnaast had ik ook Hanne van Essen (mede-oprichter van de Nederlandse stichting Fablab.nl) uitgenodigd voor een ontmoeting om onder andere van Turlif alle ins en outs over het gebruik van de Modela (een 3D milling machine en één van de standaard machine’s in een Fablab) te vernemen.

(Turif en Hanne van Essen aan de slag met een Modela Milling machine)

Het bezoek was zeer geslaagd en de week is omgevlogen. De internationale Fablab gemeenschap biedt een uniek netwerk van creatieve, boeiende, ervaren en vaak ook briljante mensen, zoals bijvoorbeeld Cherie en Turlif. Het bezoek heeft mij weer geïnspireerd en nieuwe ideeën gebracht. Het heeft me ook geholpen om de plannen voor een Fablab op Texel verder vorm te geven……