Fablab Texel

Remaking the way we make things.

Raakvlakken Met Ecomare?

Gisteren heb ik op uitnodiging van Ecomare een presentatie over het Fablab gegeven.

Ecomare werkt aan natuurbescherming in wadden en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Ecomare omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark, centrum voor natuur- en milieueducatie, informatiecentrum en een bezoekerscentrum.

Na afloop van de presentatie waren er natuurlijk veel vragen, immers het concept Fablab was voor de meesten geheel nieuw. Daarna hebben we gediscussieerd over de mogelijke raakvlakken met een Fablab. De meeste van ons dachten dat we de overeenkomsten of mogelijkheden moeten zoeken rond het thema duurzaamheid.

Verschillende idee├źn werden geopperd en ik denk ook dat helder werd dat er zeker projecten gedefinieerd kunnen worden die in een Fablab uitgevoerd kunnen worden. Maar we hebben nog geen antwoord gevonden op de vraag of het concept Fablab een nieuwe vorm biedt die kan bijdragen aan de doelstellingen van Ecomare.

Het is nu ook te vroeg om daar meteen een pasklaar antwoord op te hebben. Zoals gisteren ook gezegd werd: “Wie had vijf jaar geleden kunnen denken dat je nu bij Ecomare een natuurwandeling kan maken met een PDA en GPS …..”